Prügihunt õpetas lapsi prügi sorteerima


Aastatel 2022-2024 kestab õppeprogramm „Jäätmetekke vältimine ja vähendamine, kordus- ja taaskasutamine ning jäätmete liigiti kogumise harjumuse kujundamine“, mille tundides värvivad lapsed keskkonnateemalisi pilte ning lahendavad keskkonnaalaseid ülesandeid ja mõistatusi.
Eesmärk on tõsta keskkonnateadlikkust õpetades lastele eakohaselt jäätmetekke vältimist, jäätmete liigiti kogumist ja ringmajanduse põhitõdesid, sealhulgas tutvustada mereprügi probleemi ning selle vältimise ja vähendamise võimalusi.  
Sihtrühmaks on 5-7 aastased lasteaialapsed ning I kooliastme õpilased.
Tallinna linn on alates 2001. aastast läbi viinud keskkonnasäästliku tarbimise ja jäätmete liigiti kogumise teemalist teavitust, mh säästva tarbimise kampaania Prügihunt, mille käigus on keskendutud eelkõige laste keskkonnateadlikkuse tõstmisele.
Vahetuks tulemuseks on laste, noorte ja nende vanemate ehk ühiskonna üldine keskkonnateadlikkuse kasv, mille kaudu mõjutatakse üldist jäätmetekke vähendamist ja taaskasutuse suurendamist. 

Täna kohtusid Prügihundiga ja õppisid prügi sorteerima Merikarbikese, Kaheksajalakese, Merihobukese ja Pingviinikeste rühma lapsed.
 

 

Комментарии

Популярные сообщения